Inițiative
Număr voturi
203
L.A.C
Ora de istorie altfel
Locul derulării inițiativei
Ora de istorie altfel
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin proiectul ‘Ora de istorie altfel’ propus vrem să readucem istoria din școli mai aproape de elevi și studenți, aceștia având oportunitatea de a învăța într-un mediu plăcut prin activități non-formale. Rolul proiectului nu este acela de a exclude metoda de educatie formală ci să completeze instruirea pur teoretica prin activități atractive, la care să aibă acces un număr cât mai mare de tineri.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
1.Istoria altfel; 2.Treasure hunt; 3.Atelier scriere creativă.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Deseori auzim părinți, cadre didactice spunând că elevii nu sunt interesați să învețe, să studieze profund, nu cooperează îndeajuns. Nu sunt motivați să depună un efort în plus pentru a obține rezultate frumoase sau pentru a-și însuși noile cunoștințe la nivelul așteptărilor. În cele mai multe cazuri în spatele acestor probleme se poate afla probleme familiale, de sănătate sau incapacitatea de a învăța, elevii afirmă cu seninătate că nu sunt interesați sau învățătura e plictisitoare, inutilă. Ca răspuns a acestor probleme, proiectul propus vrea sa readucă interestul prin activități interactive prin care elevi participă direct la desfăsurarea lor. 'Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii.' Nicolae Iorga.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Publicui țintă - tineri 14-26 din școli și facultăți Promovarea se va face online și prin promovarea offline în școlile si facultățile din Timișoara.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Suntem convinse că efectul inițiativei va fi unul pozitiv pentru elevii și studenții participanți. Datorită democratizării accesului la cunoştinţe, învățătorul (profesorul) trebuie să devină un organizator, o călăuză a învăţării, oferind elevilor, în locul tradiţionalei transmiteri de cunoştinţe, veritabile experienţe de învăţare. Acest lucru se poate realiza însă doar educația non-formală care a început să prindă un contur și în România.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR