Inițiative
Număr voturi
149
Student pentru Societate
Biblioteca în natură
Locul derulării inițiativei
Biblioteca în natură
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin această inițiativă dorim să creăm un spațiu de lectură, de citit în aer liber în care cititorii să poată să facă schimb de cărți printr-un program de book exchange.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul inițiativei se vor realiza activități de populare cu cărți a unei biblioteci special amenajate. De asemenea, va avea loc și construirea fizică a spațiului: loc de stat cu masă masă și băncuțe, împreună cu un spațiu pentru mesaje, citate motivaționale, versuri,etc.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
În societatea de azi, sunt mulți tineri care își doresc să citească o carte stând afară, într-un spațiu deschis, mai aproape de natură. Totodată, în mediul dinamic din zilele noastre, tinerii ar aprecia simplitatea schimbului de cărți și oportunitatea de a putea lua o carte gratis pe care să o returneze ulterior. Inițiativa va răspunde și la nevoia de noutate a tineretului, studenții găsind în mini-bibliotecă un nou loc de refugiu de la problemele de zi cu zi.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul țintă al proiectului sunt în special tinerii dornici de lectură sau studiu în natură, dar și alte persoane cu aceleași nevoi. În același timp, promovarea proiectului se va realiza în mediul online, în mare parte pe Facebook și pe Instagram.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Un efect al proiectului va fi acela de satisfacere a nevoii culturale a unor tineri și promovarea activităților de lectură în grup și schimb de păreri despre cărți, în defavoarea cititului individual. În același timp, sunt de așteptat și efectele de îmbunătățire și înfrumusețare a unui spațiu deschis din Timișoara
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR