Inițiative
Număr voturi
162
Solaris
Forumul Regional de Dezbateri Academice
Locul derulării inițiativei
Forumul Regional de Dezbateri Academice
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Competitia se va desfasura in 24 si 25 noiembrie. Activitatea principala a copmetitorilor va fi dezbaterea in format World Schools. Formatul presupune dezbaterea pe o anumita tema de 2 echipe, fiecare fiind compusa din 3 membri, pro si contra intr-un mediu controlat (fiecare echipa are un timp in care fiecare dintre vorbitori prezinta argumentele de partea lor). Fiecare meci de dezbateri va avea unul sau mai multi arbitri care determina echipa care a fost mai convingatoare din punctul de vedere al continutului (argumentele prezentate), stilului (cum au fost prezentate argumentele) si strategiei (cand au fost argumentele prezentate si cum au fost acestea prioritizate). In 24 vor avea loc meciurile preliminarii (4 meciuri la care vor lua parte toate echipele de incepatori), iar in 25 vor avea loc meciurile eliminatorii intre cele mai bune echipe din ziua precedenta.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Meciuri de dezbateri academice in format World Schools intre participanti incepatori (mai putin de un an de experienta).
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Dezvoltarea capacitatilor de argumentare, vorbire in public si gandire critica in randul elevilor. Antrenament in formatul World Schools de dezbateri, format practicat la nivel international.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Evenimentul va fi promovat in cadrul programelor de recrutare din liceele regionale si in cadrul cluburilor de dezbateri deja existente, grupul tinta fiind elevii de liceu (specific cei de clasa a 9-a).
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Dezvoltarea elevilor de liceu pe plan personal si popularizarea miscarii de dezbateri in afara cluburilor deja existente.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR