Inițiative
Număr voturi
8
Atelier Păpușile Bunicilor
Atelier de meșterit Păpușile Bunicilor
Locul derulării inițiativei
Atelier de meșterit Păpușile Bunicilor
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Povestea noastră se duce în vremurile copilăriei de altădată, la acele păpuși din “zdrențe”, meșterite de țărani din materialele de pe lângă casă, păpuși date uitării în zilele noaste. În acest proiect noi intenționăm să aducem acele creații la nivel de artă dându-le viață la atelierele noastre pentru generațiile tinere. Când atingi o astfel de creație simuți o interacțiune înatre generații, o atingere a trudei bunicilor, străbunicilor și bunicilor, bunicilor lor. Când creezi o astfel de păpușă este ca o călătorie în timp alătauri de generațiie de la care-ți tragi rădăcinile.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul acestui proiect noi vom organiza o serie de ateliere de înnodat păpuși din pânză și fuior și un eveniment cu tematică trădiționlă. Accentul fiind pe cunoașterea autenticului, materialelor tradiționale și asimilarea unei tehnici vechi a înnodării păpușilor.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Odată cu cunoașterea unor culturi artistice specifice popoarelor învecinate apare curiozitatea dar ce avem noi să oferim publicului larg. Activitatea noastră ar pune în valoare latura tradițională, latura cea genetică a neamului nostru, cea care vine din suflet. Astfel ne-ar da posibilitatea să cunoaștem să înțelegem și să valorificăm frumusețea lucrurilor ce ne reprezintă în diversitatea artistică multinațională.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul se va desfășura în Timișoara în locații precum Casa Tineretului, Muzeul Satului Bănățean și alte locații identificate pe parcursul proiectului. Grupurile țintă sunt copiii și părinții lor cu accent pe cei din familii nevoiașe (total 100 copii). Pentru a promova acesta inițiativă informația va fi distribuită prin intermediul mijloacelor media TV, radio, facebook, prezentări in școli si evenimente culturale din timisoara.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Educația unor deprinderi artistice, autentice și meșteșugărești în rândurile generațiilor tinere.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR