Inițiative
Număr voturi
195
studenTeam
Studenți pentru educație
Locul derulării inițiativei
Studenți pentru educație
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa noastră are ca principal scop încurajarea studenților să își exprime nemulțumirile, problemele întâmpinate sau, de ce nu, ideile pe care le au pentru îmbunătățirea parcursului academic. Activând într-o organizație de reprezentare studențească, am remarcat reticența studenților în a comunica cu structurile de reprezentare. Mai mult decât reticența, se remarcă și lipsa interesului pentru schimbarea în bine a funcționării comunității universitare, lipsă care, cu siguranță se va reflecta în atitudinea lor față de societate. Astfel, vom încerca să-i motivăm, să-i încurajăm și să-i facem să conștientizeze importanța exprimării opiniilor.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Întâlniri cu studenții universității și studenții reprezentanți, creând astfel mediul propice pentru discuții libere, deschise; Întâlniri cu studenții și conducerea universității; Sesiuni de informare cu privire la întregul proces decizional; Realizarea unei tombole cu premii, în schimbul unei idei, probleme sau soluții oferite; Dezbateri pentru a încuraja exprimarea opiniei.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoia de a dezvolta capacități de comunicare în societate, cea de a dezvolta spiritului civic, încurajarea la liberă exprimare.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
În Universitatea de Vest din Timișoara, către studenți, promovarea făcându-se atât în mediul online, prin toate canalele de comunicare la care avem acces (Facebook, mail), precum și offline prin afișe și flyere
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Soluționarea problemelor semnalate, punerea în practică a ideilor exprimate, încurajarea la comunicare, ruperea barierei între studenți și conducerea universității.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR