Inițiative
Număr voturi
77
AUTO
Mesaj pentru tine: dăruind vei dobândi!
Locul derulării inițiativei
Mesaj pentru tine: dăruind vei dobândi!
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Ne dorim să aducem zâmbetul pe buzele oamenilor necăjiți din cartierul Freidorf prin împărțirea cu aceștia a diverselor obiecte (îmbrăcăminte, mâncare, jucării, etc.) care nouă, elevilor ne sunt de prosos, prin organizarea a trei campanii caritabile: în prejma marilor sărbători creștine (de Paște, Rusalii, Crăciun). Oamnenilor pe care îi vom sprijini le vom cere în schimb să ne împărtășească povestea lor de viață, pe care mai apoi dorim să o publicăm într-o culegere cu titlul: ”Povești de viață, povești împărtășite”, pe care să o facem cunoscută elevilor școlii și comunității din Freidorf, considerând că vom avea cu toții de învățat din experiența acestor oameni.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
1. Organizarea a trei Târguri caritabile în prejma marilor sărbători creștine (de Paște, Rusalii, Crăciun) când vom aduna îmbrăcăminte, mâncare, jucării donate de elevii școlii, profesori și comunitatea locală din Freidorf pe care le vom duce oamenilor necăjiți din cartirul nostru. Pentru identificarea acestora vom discuta cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Freidorf, cu reprezentanții Consiliului Cartierului Freidorf și ai Centrului Casa Mama Copil Timisoara, care se găsește în cartierul Freidorf, pe strada I. Slavici, la nr. 56, în apropierea unității noastre școlare. 2. ”Povești de viață, povești împărtășite”: în cadrul acestei activități vom culege poveștile de viață ale oamenilor necăjiți, astfel încât și ei ne vor da nouă ceva, adică povestea lor de viață. Este un mod prin care exemplul de viață al acestor oameni poate fi un semnal de alarmăpentru tinerii din școala noastră și din cartier.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul pe care noi dorim să-l derulam, consider ca este benefic comunității noastre, deoarece dorim sa tragem un semnal de alarmă pentru toți cetățenii, iar asta o vom face cu ajutorul povestilor de viață ale acelor oameni. Cum ar fi: dependenta de droguri, dependenta de alcool, violenta, abandonul, talhariile sau alte acte de acest gen.Vrem să extindem și în celelalte școli, inițiativa noastră de a face bine celorlalți. Prin acest proiect, speram sa emitem motivatie si implicare a elevilor si studentilor din Municipiul Timisoara si nu numai, in programe si proiecte de acest tip. Cu ocazia aceasta putem demonstra că se pot face lucruri frumoase sau scopuri caritabile, si la scoala nu doar in afara ei.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul nostru se va desfășura în anul 2019 la nivelul cartierului Freidorf, având ca grup țintă cel puțin 50 de persoane nevoiașe din cartier. Promovarea inițiativei o vom realiza prin intermediul afișelor și flayere-lor distribuite în cartier.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Vrem sa aducem un mic zâmbet sau un sentiment de bunătate si acelor oameni care sunt mai putin norocoși din diverse motive. Totodată prin proiecte de genul acesta cei implicați vor observa si analiza mult mai bine munca in echipa, iar după ce rezultatele vor da roade, speram ca si ei la randul lor sa transmită mai departe si sa motiveze si alte persoane, sa participe la astfel de proiecte. Prin toate acestea putem demonstra că suntem oameni, si nu facem totul doar pentru a ne rezuma la un anume profit, ci facem asta pentru gândul că am facut un bine unor oameni care chiar aveau nevoie. Cum toti vrem sa schimbam diverse lucruri sau acțiuni, atunci, haide sa fim noi schimbare pe care o dorim.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR