Inițiative
Număr voturi
179
Noua generatie
E COOL SĂ PROTEJĂM NATURA!
Locul derulării inițiativei
E COOL SĂ PROTEJĂM NATURA!
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul inițiativei noastre este acela de a promova sacoșele ecologice și anume acelea confecționate din bumbac, de a le oferi un design atractiv, astfel încât să îi determinam pe oameni să opteze pentru utilizarea acestora atunci când merg la cumpărături, dar și în viața de zi cu zi, designul acestora permițându-le doamnelor și domnișoarelor să le utilizeze pe post de genți. Obiectivele pe care dorim să le atingem sunt următoarele: -informarea și conștientizarea populației cu privire la impactul pe care îl are asupra mediului utilizarea sacoșelor din plastic și beneficiile aduse de utilizarea sacoșelor din bumbac; -să oferim un număr de 500 de sacoșe din bumbac cu mesaje pro ecologie și motivaționale, astfel că, pe lângă promovarea ecologiei să împărțim zâmbete și bună dispoziție celor care primesc aceste sacoșe și să împânzim orașul cu mici pete de culoare. -să dăm un exemplu atât societății civile cât și reprezentanților marilor lanturi de magazine,, care să ne urmeze exemplul și de ce nu să achiziționeze și să comercializeze astfel de plase din bumbac. Ne dorim să împărțim aceste plase ecologice în cât mai multe zone ale orașului, astfel încât ele să ajungă la toate categoriile sociale, indiferent de venit, vârstă sau pregătire profesională, iar impactul să fie unul cât mai mare. Ne dorim, de asemenea, să explicăm celor dispuși să ne asculte, beneficiile utilizării sacoșelor din bumbac în detrimentul celor din plastic și să explicăm cât de dăunător este acesta. Totodată, vom personaliza unele sacoșe pe loc doritorilor cu mesajul pe care și-l aleg.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile care se vor desfășura în cadrul inițiativei vor fi următoarele: achiziționarea sacoșelor din bumbac de pe un site specializat în comercializarea acestora, achiziționarea vopselelor și markerelor textile, alegerea textelor motivaționale de către membrii echipei și nu numai, cooptarea de voluntari dispuși să susțină această campanie, promovarea inițiativei pe rețelele de socializare și în mass-media, stabilirea datelor exacte, a intervalului orar și locațiile în care vom împărți sacoșele și distribuirea propriu-zisă a sacoșelor.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul nostru răspunde unei nevoi globale și nu doar a celei timișorene de protejare a mediului și de reducere a numărului foarte mare de sacoșe din plastic care sunt utilizate atunci când populația face cumpăraturi de la supermarket în general. Ne dorim educarea populației cu privire la efectele nocive ale utilizării plasticului în general și evidențierea beneficiilor utilizării sacoșelor din bumbac, precum și al reciclării, confecționarea unor astfel de sacoșe putându-se face și acasă din materiale pe care nu le mai folosim.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul nostru țintă cuprinde întreaga populație a Timișoarei, indiferent de vârstă, etnie, sex, venituri sau educație. Ne adresăm, în general, celor care merg la cumpărături în piețe sau supermarketuri, persoane care sunt mai predispuse să utilizeze sacoșele din plastic. Totodată, vom fi prezenți și în zona centrală pentru a acoperi și aria celor care nu frecventează supermarketurile.Ne dorim ca designul sacoșelor să aibă un impact în rândul comunității, să arătăm că poți fi cool sau în trend și accesorizandu-ți niște genți din bumbac în detrimentul celor confecționate din diverse materiale. Ne vom promova cu ajutorul unei pagini de Facebook special create pentru acest proiect, vom trimite comunicate de presă mass-mediei locale si dacă va exista deschidere ne dorim să ne prezentăm ideea și în rândul televiziunilor locale. Totodată, vom avea ca și partener în acest proiect Academia Mămicilor din Timișoara, care ne vor ajuta să promovăm inițiativa în cadrul organizației și al proiectelor pe care aceasta le desfășoară, cât și în comunitate, iar la nevoie voluntari din cadrul organizației ni se vor alătura pentru o mai bună desfășurare a proiectului.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Unul din efectele inițiativei noastre ar fi reducerea numărului de sacoșe din plastic utilizate de către cetățeni, schimbarea unor mentalități prin puterea exemplului personal și de ce nu, un impact la nivel național, astfel că și alte orașe să ne urmeze exemplul cu inițiative locale de acest gen.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR