Inițiative
Număr voturi
551
IMPACT SHAKESPEARE
Descopera Timisoara, La Pas Mic...(Zona Fabric)
Locul derulării inițiativei
Descopera Timisoara, La Pas Mic...(Zona Fabric)
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Initiativa noastra se adreseaza timisorenilor de toate varstele si turistilor interesati de frumusetile Timisoarei-pentru inceput, zona Fabric. Prin actiunile propuse, ne dorim sa evidentiem frumusetea arhitecturala a cladirilor stirbita de trecerea timpului, sa reinviem “fantomele trecutului” si sa redam Pietei Traian valoarea de odinioara. Scopul nostru este stimularea simtului civic si estetic atat al riveranilor, cat si al tinerilor care tranziteaza zona.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
1.Aplicarea de chestionare locatarilor si persoanelor care tranziteaza piata cu privire la indentitatea culturala a zonei. Prin aceste chestionare vom identifica nivelul de cunostinte si receptivitatea acestora in materie de istorie si arta arhitecturala. 2. Tur istoric in Piata Traian si Piata Mitropolit Alexandru Sterca-Sulutiu. Timp de 50 de minute cei interesati sunt invitati la o calatorie in timp si spatiu oferindu-li-se informatii despre specificul arhitectural si social al zonei de catre elevi ghizi din cadrul clubului IMPACT Shakespeare. 3. Treasure-hunt. Beneficiarii ghidajului sunt asteptati sa participe la o vanatoare de comori pentru identificarea frumusetilor ascunse, participantii dezvoltand calitati de comunicare si lucru in echipa. Fiecare echipa va avea in dotare: harta zonei si ghid informational, puse la dispozitie de clubul IMPACT Shakespeare. Premiile vor fi personalizate. 4.Intocmirea unei petitii cu scopul amplasarii de panouri publicitare/de informare. In zona Pietei Traian panourile de informare si publicitare sunt pozitionate in apropierea Bisericii Ortodoxe Sarba Sf. Gheorghe si a Bibliotecii Judetene. Zona nu este tranzitata de un numar mare de persoane, iar informatiile culturale oferite nu sunt la indemana tuturor. O noua amplasare in dreptul statiilor de tramvai ar fi justificata. 5.Punct de informare turistica. Saptamanal membrii clubului in lunile martie-aprilie, o data pe saptamana, vor implementa un punct de informare turistica pentru trecatori. 6 Expozitie de fotografii si desene:”Piata Traian in Imagini”. Invitatia este deschisa tuturor doritarilor. Selectia exponatelor fiind facuta de catre persoane avizate. Expozitia va incheia sirul activitatilor acestui proiect. Exponatele vor fi plimbate, mai apoi prin mai multe scoli si institutii pentru popularizarea proiectului.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
In contextul Timisoarei- Capitala Europeana anul 2021, revigorarea zonelor mai putin turistice, dar la fel de frumoase este o nevoie a societatii timisorene. In acelasi timp, promovarea de activitati culturale si de divertisment in aer liber reprezinta un atuu al proiectului.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul tinta il reprezinta timisorenii de toate varstele. Prin natura activitatilor, impactul sporit il va avea in cadrul tinerilor, elevilor si studentilor, insa nu sunt de neglijat turistii. Proiectul va fi promovat prin Inspectoratul Scolar Timis, mass media, asociatiile studentesti dar si pe pagina de Facebook ~Zona Fabric, La Pas Mic...~.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Consideram ca initiativa va reusi sa promoveze fumusetile arhitecturale timisorene din zone mai putin promovate turistic si sa dezvolte simtul civic al timisorenilor.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR