Inițiative
Număr voturi
32
Young
Introducere in Astronomie Ed. I
Locul derulării inițiativei
Introducere in Astronomie Ed. I
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Te-ai gândit cum arată cerul văzut din spațiu? Sau cât de aproape e momentul în care oamenii se vor putea muta pe altă planetă? La multe din intrebatile pe care le ai iti poate raspunde cerul. Prin complexitatea si frumusetea lui, prin tot ceea ce ascunde, el ne invata despre trecut, present si viitor. Modul prin care putem sa-l intelegem si sa-l interpretam este o stiinta, numita ASTRONOMIE. Acest proiect are scopul de a oferii o indrumare participantilor prin implicarea lor activa in vizualizarea, interpretarea si intelegerea corpurilor ceresti, si a povestii care acestea o pastreaza cu privire la trecutul si evolutia universului.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Seara va incepe cu o prezentare a conceptului de “Astronomie Culturala” fiind urmata de jocuri tematice, respectiv utilizarea echipamentelor de astronomie pentru a studia si intelege cerul si frumusetile acestuia.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Educatia non-formala pe latura culturala este intr-un declin desi suntem in era informatiiei. Simplul acces la informatii fara a avea un indrumator se poate asemna cu diferentele dintre nevoile primare si dorintele oamenilor.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea evenimentului va fi relizata in principal in mediul online, grupul tinta fiind format din liceeni si student ai domeniului ethnic, al specializarilor reale. Anumite licee vor fi parteneri ai evenimentului astfel ca promovarea va fi realizatasi in respectivele prin participare la ore de fizica, oferind atat informatii cat si invitatii liceenilor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cresterea numarului de tineri implicati in activitati culturale, mai precis in zona astronomiei culturale.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR