Inițiative
Număr voturi
16
Young
Constientizare financiara - CONSULTANTA
Locul derulării inițiativei
Constientizare financiara - CONSULTANTA
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul acestui eveniment este de a introduce persoanele interesate de domeniul financiar in viziunea si misiunea consultantilor financiari. Ne propunem sa aducem un plus de valoare in cunostintele legate de domeniul financiar si de utilitatea acestui domeniu fascinant. De ce acest proiect? - Oamenilor le lipsesc cunostintele financiare. O mai buna intelegere a felului cum circula banii, ne va ajuta sa lucram eficient si sa avem un standard de viata mai ridicat. Mai mult decat atat, o serie de studii internationale, realizate de catre organisme obiective si independente, plaseaza romanii pe ultimele locuri cand este vorba de educatie financiara. Relevant este studiul EFAMA, care la final trage urmatoarele concluzii punctuale: - Educatia financiara trebuie sa fie personalizata. - Cunostintele referitoare la diversificarea riscurilor sunt extrem de limitate. - Educatia financiara în scoli este deosebit de importanta. - Comunicarea trebuie sa fie simpla. - Trebuie sa se constientizeze realitatea lipsei de educatie financiara. - Derularea unui singur program educational este foarte posibil sa nu fie eficienta. - Consultanta financiara joaca un rol extrem de important. In cadrul evenimentului, participantii vor cunoaste oameni de succes din mediul business, oameni de succes ai domeniului financiar.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Temele abordate va vor introduce treptat in lumea financiara, iar jocurile au rolul de a implementa in practica informatiile acumulate. Temele vor fi abordate sub form de seminar interactiv, iar ca jocuri vor fi cele de tip WALL STREET, respectiv BURSA.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul vizeaza in mod principal educatia non-formala, prin activitatile ce vor avea loc in cele doua sesiuni, dezvoltand cunostiintele tinerilor legate de domeniul financiar, respective de piata financiara din Romania.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Cui ne adresam si ce propunem? Ziarul Financiar din data de 25.03.2014 sublinia urmatorul aspect: "Persoanele cu nivel redus de educaţie financiară tind să plătească comisioane mai mari şi ipoteci mai scumpe" In acest sens, consideram ca majoritatea oamenilor au nevoie de informatii financiare de calitate. Impactul cel mai mare al lipsei de informatii financiare se resimte in randul tinerilor, aflati majoritatea la startul in propria viata, motiv pentru care ne adresam in special tinerilor, studenti sau absolventi de facultati.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Stabilitatea economica incepe prin intelegerea banilor. Constientizarea si aprofundarea domeniului financiar este o necessitate a unui stat dezvoltat, a unei societati prospere. Participantii vor ajuta indirect la follow-up-ul acestui proiect, prin comunicare. Participantii vor avea o intelegere mai ampla aceea ce inseamna procesul financiar, si vor putea distinge o informatie financiara utila de una inutila. Vor lua, in viitor, decizii financiare de calitate si benefice lor, nu institutiilor.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR