Inițiative
Număr voturi
25
Young
Antreprenor de viitor
Locul derulării inițiativei
Antreprenor de viitor
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Cariera și formarea tinerilor este adesea un subiect sensibil, uneori tratat cu superficialitate, iar în multe cazuri, rezultatele concrete întârzie să apară. Adesea, absența educației antreprenoriale și lipsa de experiență îi împiedică să își pună în aplicare planurile de viitor. Prin urmare, acest proiect are scopul de a crea un mediu prielnic însușirii acestor informații. Tinerii vor avea șansa de a participa la training-uri, workshop-uri, cursuri de de formare, concursuri și vor avea parte de sprijin logistic. Mulți tineri doresc să devină antreprenori, să își dezvolte propria afacere, să fie propriul lor șef și să facă foarte mulți bani. Însă a fi antreprenor implică mult mai mult. Lipsa unei educații antreprenoriale poate zădărnici planurile unor tineri de a pune bazele unei afaceri prospere, poate lăsa niște idei la stadiul de idei, pentru că e nevoie de un impuls, puțin curaj și multă informație. Pe lângă multe alte probleme de care se lovesc tinerii, proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, se numără și lipsa unui loc de muncă, lipsa experienței sau a calificării. Educația antreprenorială oferă un start în drumul pe care îl au de parcus tinerii, scopul acesteia fiind dezvoltarea din timp a aptitudinilor, abilităților și cunoștințelor de antreprenoriat. Iar educația primită din timp în acest domeniu va conduce la un viitor economic stabil prin exploatarea ideilor care merită, creând astfel noi locuri de muncă și evitarea unor situații de faliment și cheltuieli iresponsabile.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Fiind vorba de educatie, proiectul va fi impartit in 2 module majore, Antreprenoriatul- INTRODUCERE si Sustenabilitatea AFACERII, fiecare dintre acestea va avea o parte introductive de familiarizare cu domeniul, respective o parte interactive, de jocuri, pentru a intelege practice importanta si modul in care cele doua module influenteaza societatea, respectiv persoana. Se vor prezenta ramurile ce sunt esentiale in dezvoltarea unei societati, atat prin constientizarea lor in randul tinerilor cat si prin impactul adus de punerea lor in practica, de explozia ce o produce curiozitatea si dorinta tinerilor de a fi independent, de a avea propria lor afacere. Activitatile vor fi sub forma de workshop-uriu, prezentari interactive si jocuri.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul vizeaza in mod principal educatia non-formala, prin activitatile ce vor avea loc in cele doua sesiuni, dezvoltand cunostiintele tinerilor legate de domeniul antreprenoriatului, respectiv alimentand dorinta lor de cunoastere.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul, avand o tematica profesionala, vizeaza studentii din Timisoara, grupul tinta fiind definit de pe 3 nivele. Primul nivel ii urmareste pe studentii implicati in activitati de voluntariat, cel de-al 2-lea nivel pe sefii de an/grupe, iar in cadrul celui de al 3-lea nivel restul doritorilor. Cele 3 nivele de definitie a grupul tinta exista din pricina trasaturilor tinerilor vizati. Trasaturile care le au oamenii de success se defines, din punctul nostrum de vedere, astfel: - Competitivă în proporție de 5%; - Empatică în proporție de 15% ; - Rezistentă la stres în proporție de 20% ; - De improvizație în proporție de 40% ; - Cu gândire pozitivă în proporție de 70% ; - Organizată în proporție de 70% ; - Comunicativă în proporție de 95% ; - Flexibilă în proporție de 95%.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Scopul proiectului fiind constientizarea si educarea tinerilor in zona antreprenoriala, follow-up-ul acestuia va fi selectarea celor mai implicati dintre participant si indrumarea lor intr-un proiect de cariera, care sa le ofere posibilitatea si resursele necesare infiintarii propriei afaceri.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR