Inițiative
Număr voturi
201
Art Is Back
Colors of vision
Locul derulării inițiativei
Colors of vision
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Acest eveniment își propune să aducă culoare în monotonia orelor de studiu ale elevilor unei școli din Timișoara, dar și să aducă arta și cultura mai aproape de ei. Arta reprezintă un instrument prin care tinerii pot să se dezvolte și să se integreze mai ușor în comunitate. Ne dorim să desfășurăm un astfel de eveniment într-o școală pentru a face mai primitor spațiul de educare.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul inițiativei se va face un apel public pentru a se găsi grupuri de artiști care să propună un plan de recondiționare a spațiului, iar aplicațiile primite vor fi jurizate, în final fiind ales un singur proiect. Apoi, va urma activitatea propriu-zisă în care artiștii, alături de voluntari, vor începe desenarea spațiului și pictarea acestuia, implicând și elevii din școală. După finalizarea lucrării, va urma un eveniment de inaugurare.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul nostru răspunde nevoii de creare a unui cadru de practicare și înțelegere a artei prin care să se dezvolte spiritul creativ. De asemenea, ne dorim să creăm un spațiu ambiental care să integreze și să atragă elevul la școală, scăzând astfel rata abandonului școlar.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Beneficiare direcți sunt elevii școlii respective (7-18 ani) Beneficiarii indirecți sunt reprezentanți de publicul din Timișoara, indiferent de vârstă Metode de promovare: mediul online (anunț artiști pe Facebook și Instagram, apoi crearea unui eveniment public unde o să se posteze permanent stadiile în care se află lucrarea, crearea unui scurt clip video de tip „aftermovie”); offline (stickere, banner)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
- Promovarea consumului de artă și cultură de calitate în cadrul comunității timișorene - scăderea ratei abandonului școlar
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR