Inițiative
Număr voturi
15
TheARTer
FRAME_S
Locul derulării inițiativei
FRAME_S
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Avem intenția de a realiza un concurs de scurtmetraje ce să inculdă pentru o primă ediție toți studenții din Timișoara ce sunt pasionați de domeniul videografiei. De asemnenea, un astfel de proiect consider că poate să sporească creativitatea participanților. Un concurs de scurtmetraje nu este doar despre o competiție, un concurs de scurtmetraje este despre participarea la o activitate dedicată videografiei și artei. Numele acestui concurs va fi ,,FRAME_S,, deoarece în această construcție se regăsesc toate punctele pe care vrea să le atingă acest proiect. În acest concurs se vor putea înscrie echipe de studenți (minim 4) din cadrul universităților Timișorene (se pot înscrie mai multe echipe din cadrul aceeași facultăți).
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile ce vor fi realizate pentru și în timpul festivalului vor fi următoarele: Activități organizatorice Organizarea concursului se va desfășura pe o perioadă de timp îndelungat. După crearea materialelor de promovare și înscrierea echipelor participante în concurs voi da un apel de voluntari (înainte cu două săptămâni de începerea concursului) pentru a pune la punct partea organizatorică. De asemenea, înainte cu câteva luni de începerea concursului în sine, voi contacta diverse personalități din acest domeniu cu scopul susținerii conferințelor (și/sau a jurizării concursului). Pentru jurizarea concursului ne propunem să formăm un complet din 5 membri. Funcțiile juriului vor fi: un coordonator al acestui proiect, un student din acest domeniu, un actor, un regizor și un cadru didactic specializat în materie de filmografie. Activitățile festivalului Concursul acestor scurtmetraje se va petrece pe parcursul a 3 zile, unde filmele participanților vor fi proiectate seara, afară, în aer liber. Dacă condițiile vor fi nefavorabile, vom avea pregătită o sală mare de rezervă pentru proiectarea acestora. Ne propunem ca pe parcursul concursului să realizez conferințe în cadrul cărora vor fi prezenți regizori, actori și diverși experți în materie de cinematografie. De asemenea, la finalul concursului vom organiza o festivitate de premiere a celor mai bune scurtmetraje.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Considerăm că suprapunerea cu proiectul Timișoara Capitala Cultural Europeană 2021 este una favorabilă deoarece proiectul pe care dorim să-l demarăm își propune și militează pentru aceleași obiective: culturalizare, socializare și creativitate. Așadar, acest proiect în cadrul comunității timișorene va fi o oportunitate de a vizualiza creațiile tinerilor studenți.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Concursul se va realiza în Timișoara, iar grupul țintă va fi reprezentat de tinerii timișoreni pasionați de domeniul videografiei. Promovarea acestui concurs va fi atât online, cât și offline, însă ne dorim să luăm legătura direct cu studenții din facultățile din Timișoara. Metoda principală de promovare vrem să fie chiar printr-un clip video prin care să încurajăm studenții să se înscrie și să-i provocăm la crearea unui proiect cu un impact cultural.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Estimăm că impactul socialo-cultural al acestui proiect va fi unul de o intensitate puternică deoarec, încurajându-i pe tineri, atât scena culturală, cât și publicul larg vor avea de câștigat.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT