Inițiative
Număr voturi
144
StudenTeam
Discover UVT
Locul derulării inițiativei
Discover UVT
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Discover UVT este o inițiativă care are ca scop principal informarea studenților cu privire la sălile importante din cadrul universității de care se vor lovi pe parcursul studenției. Acest proiect are la bază un concept de vânătoare de comori, participanții fiind premiați la final pentru cel mai scurt timp în care au finalizat traseul. Obiectivul nostru este să încurajăm cel puțin 100 de tinerii studenți aflați la început de an universitar să desfășoare activități sportive și de teambuilding. Doritorii se pot înscrie prin intermediul unui formular online distribuit pe rețelele de socializare, iar echipele vor fi construite aleator, facilitând crearea unor noi legături de prietenie. Alte obiective ale inițiativei sunt dezvoltarea spiritul competitiv, încurajarea lucrului în echipă și satisfacerea curiozităților cu privire la structura universității.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile care vor da startul inițiativei sunt promovarea online prin realizarea de postări pe paginile de socializare și grupurile de an și promovarea offline care presupune distribuirea de afișe și flyere prin Universitatea de Vest din Timișoara în timpul Săptămânii de Inițiere UVT. Etapa de pregătire va începe cu crearea unui grup de voluntari care va ajuta la realizarea sarcinilor, a regulamentului și la amplasarea punctelor de întâlnire de pe traseu. Înainte de implementarea inițiativei vom organiza participanții în grupuri unitare și egale ca număr de membri. Aceștia vor fi informați corespunzător cu privire la aspectele organizatorice ale vânătorii de comori, urmând ca această inițiativă să se deruleze în cadrul sediului central UVT. Activitățile treasure-huntului propriu zis vor începe din momentul în care fiecărei echipe îi este alocat câte un supraveghetor din rândul voluntarilor și vor începe parcurgerea traseului. Pe traseu se vor întâlni cu voluntari care vor sta la punctele de întâlnire și care vor da participanților sarcini care au scop informativ și distractiv. În timp participanții se vor lovi de sarcini din ce în ce mai dificile care vor încuraja cooperarea. La final va fi premiată echipa care termină traseul în cel mai scurt timp. Ultimă etapă presupune sesiunea de feedback din partea participanților înainte de premierea acestora.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Necesitatea identificată este informarea corespunzătoare în cadrul studenților de anul I față de structura administrativă a clădirii sediului principal UVT și dezvoltarea spiritului competitiv și de colegialitate.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul țintă este reprezentat de studenții de anul I ai Universității de Vest din Timișoara. Metodologia de promovare în mediul online presupune realizarea de postări pe paginile de socializare și pe grupurile de an, iar în mediul offline va însemna distribuirea de afișe și flyere prin Universitatea de Vest din Timișoara în timpul Săptămânii de Inițiere UVT.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Derularea inițiativei noastre va avea ca efect informarea tinerilor studenți de anul I cu privire la structura Universității de Vest din Timișoara,și va încuraja spiritul competitiv, lucrul în echipă și creativitatea.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT