Inițiative
Număr voturi
170
Artă în clasă RISE/UVT
Artă în clasă
Locul derulării inițiativei
Artă în clasă
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Este un proiect care încurajează tinerii artiști timișoreni să își exprime viziunea proprie despre politica actuală, trecutul istoric sau prezentul și viitorul nostru european. Vom invita artiștii să creeze în sălile noastre de clasă și făcând asta, îi vom invita să ne cunoaștem: tineri preocupați de artă și tineri preocupați de politică. Inițiativa noastră își propune să încurajeze intersecția dintre studiul artelor plastice și studiul științelor politice, într-un an cu evenimente politice importante: alegeri prezidențiale, alegeri europene, deținerea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pe de o parte încurajăm creația artistică a tinerilor în spații neconvenționale, iar pe de altă parte încurajăm expunerea la creații artistice și consumul cultural realizat de către tineri. Ca studenți aflați în anul 1 la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene suntem în perioada de adaptare la ceea ce înseamnă viața de student și de descoperire a Universității. În acest context, am constatat că pereții sălilor noastre de clasă, în care ne derulăm cursurile și seminariile și în care ne petrecem zilnic o mare perioadă de timp, sunt goi și impersonali și am dori să schimbăm această situație. Ne propunem să deschidem sălile noastre de clasă pentru studenții și liceenii de la profilul arte plastice pentru a crea în interiorul acestor săli, pentru a interacționa cu noi și pentru a oferi pereților sălilor noastre creații artistice (picturi) care să ne personalizeze experiența studenției și care să dăinuie peste timp.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Vom organiza o competiție dedicată studenților/liceenilor de la profilul arte plastice din Timișoara, care va fi jurizată și premiată, conform următorului calendar. - lansarea și promovarea competiției, înscrierea participanților - martie 2019 - susținerea de cursuri și seminarii deschise la care pot participa artiștii creatori pentru a interacționa cu noi și colegii noștri studenți PFC, pentru a inspira creația; aprilie-mai 2019 - jurizarea competiției prin vot public dublat de o comisie de specialitate; vor exista mai multi câștigători (3-5), cu premii constând în bani; premierea câștigătorilor - iunie 2019
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul nostru răspunde nevoii de a aduce arta mai aproape de viața noastră de zi cu zi, în cazul nostru, prin plasarea de creații artistice tematice, pe pereții sălilor noastre de curs/seminar. Din perspectiva tinerilor artiști, proiectul nostru îi va motiva văzându-și creațiile expuse, admirate și răsplătite.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile spre care ne îndreptăm atenția sunt elevii și studenții de la arte plastice din Timișoara. Metodele prin care ne propunem să ne facem cunoscută inițiativa sunt rețelele de socializare, comunicarea directă sau instituțională.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul pe care îl va avea proiectul nostru este promovarea artei și totodată înfrumusetearea sălilor de curs din cadrul Universității noastre. Inițiativa noastră poate crește sentimentul de apartenență al tinerilor la comunitatea academică și culturală a orașului nostru, care va deține titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Creșterea apetitului pentru cultură și participarea crescută la evenimente culturale în diverse locații neconvenționale din oraș este un alt efect dorit.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR