Inițiative
Număr voturi
165
Clean&Chill
Green Complex
Locul derulării inițiativei
Green Complex
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Green Complex este o inițiativă pornită de la neglijarea mediului înconjurător, identificată în Complexul Studențesc de către membrii grupului împreună cu câțiva studenți cazați în cămine. Grupul nostru își dorește curățarea Complexului Studențesc pentru a crea un cadru mult mai curat și mai prietenos tinerilor care locuiesc în cămine și, totodată, pentru a încuraja comportamentul pro-mediu în rândul studenților. Ne-am propus să realizăm această inițiativă prin curățarea foișoarelor și a spațiilor verzi special amenajate pentru petrecerea timpului. În plus, prin Green Complex, se dorește promovarea acțiunilor ecologice care, în zilele noastre, sunt mai puțin luate în seamă. În urma acestei inițiative, ne dorim ca studenții să conștientizeze importanța unui cadru curat în care să își petreacă timpul. Astfel, tema abordată de către inițiativa Green Complex este mediu și ecologie fiind mai puțin înțeleasă în comunitate.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Una dintre activitățile realizate în cadrul acestei inițiative este cea de curățare a foișoarelor, folosind produse de curățare speciale pentru a nu deteriora lemnul. O altă activitate pe care grupul o propune prin această inițiativă este adunarea gunoaielor din jurul Complexului Studențesc (chiștoace, plasticuri, etc). Se vor amplasa în foișoare scrumiere cu două recipiente care vor reprezenta opțiuni ale sondajelor de opinie pentru a realiza experimente sociale.(de exemplu: pe o scrumieră scrie ”Vara”, iar pe cealaltă ”Iarna”. În plus, în cadrul acestei inițiative, se va mătura aleea pentru a îndepărta praful și mizeria.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Green Complex răspunde unei nevoi mari identificate în Timișoara, cea de neglijare a spațiilor des frecventate de către publicul timișorean. Prin această inițiativă, se vrea crearea unui mediu curat în care, atât studenții, cât și restul locuitorilor timișoreni, să își petreacă timpul și să îi binedispună când frecventează această zonă.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Green Complex are ca și grup țintă atât studenții cazați în cămine, cât și restul oamenilor care trec prin Complexul Studențesc. Această inițiativă are ca scop curățarea zonei Complexului Studențesc pentru a încuraja îngrijirea mediului. Promovarea inițiativei Green Complex se va face în mediul online prin crearea unui eveniment pe platforma Facebook și distribuirea lui pe grupurile cu studenții cazați în cămine.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma inițiativei, ne dorim să avem un cadru mai curat în care studenții să își poată petrece timpul și să socializeze. De asemenea, vrem ca publicul timișorean să înțeleagă importanța unui mediu curat și să realizeze faptul că neglijarea spațiului verde este una dintre marile probleme ale comunității.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT