Inițiative
Număr voturi
158
Pharma Team
Piticul Sănătos
Locul derulării inițiativei
Piticul Sănătos
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Piticul Sănătos este un proiect social-educațional care susține educația non-formală în școlile din Timișoara, promovând un stil alimentar și de viață sănătos în rândul a minim 200 de persoane. Proiectul este la a doua ediție, una desfășurându-se în această toamnă sub umbrela Fundației LEADERS în Timișoara. Pentru că dezvoltarea armonioasă a tinerilor este una din prioritățile noastre ca specialiști în domeniul sănătății, ne dorim să aducem plus valoare societății Timișorene prin implicarea în procesul educațional.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile vor fi alcătuite din prezentări interactive cu demonstrații practice pentru elevi în care li se va explica importanța unui stil de viață sănătos. Ateliere de lucru în care vor fi dezvoltate povești de către copii, ei fiind protagoniștii. Totodată, vom organiza diverse jocuri tematice (de tip dezbateri pentru a le crește spiritul critic și creativ) în aer liber pentru ca mai apoi să împărțim fructe copiilor pentru refacerea energiei. Completarea unor chestionare pentru cuantificarea rezultatelor, cât și pentru un feedback pentru îmbunătățirea următoarelor ediții.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Datorită creșterii numărului de persoane obeze și a riscului bolilor cardiovasculare de la nivel național și internațional, educarea adulților de mâine este indispensabilă. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică sunt două dintre cele mai importante metode de prevenție, iar educarea copiilor prin metode non-formale este esențială în comunitatea Timișoreană pentru a conștientiza atât copiii, cât și părinții acestora. Nevoia identificată de noi este introducerea mai multor proiecte cu metode de învățare non-formală în rândul școlilor din Timișoara pentru familiarizarea copiilor cu conceptul de sănătate prin alimentație.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Inițiativa va fi promovată în rândul școlilor din Timișoara, grupul țintă fiind elevii de clasa a V-a și părinții acestora. Promovarea se va face online prin parteneriate cu Fundații și Asociații educaționale (AVE-Asociația de Valori în Educație, Fundația LEADERS, Asociația Liga Studenților Farmaciști din Timișoara), cât și offline în școli prin afișe, stickere, materiale promoționale (de tipul pixuri, agende, roll-up-uri, flyere) și teasere înaintea campaniei propriu-zise.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul așteptat de noi este unul cel puțin la fel de pozitiv ca cel de la edițiile trecute, în care copiii au fost extraordinar de deschiși la colaborare. Aceștia au rămas cu un mic ghid despre o alimentație sănătoasă, lucru ce le-a rămas în minte, aplicând în viața de zi cu zi noțiunile învățate. Ne-am dori ca școlile din Timișoara să implementeze cât mai multe programe de învățare non-formală pentru elevi, dezvoltându-le creativitatea. Totodată, încurajarea profesorilor înspre un mod diferit și îmbunătățit de predare este unul dintre obiectivele finale.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT