Inițiative
Număr voturi
214
Elevii schimbă-lume
Fabrica de elevi reprezentanți
Locul derulării inițiativei
Fabrica de elevi reprezentanți
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Fabrica de elevi reprezentanți este un proiect ce își propune formarea a 60 de elevi reprezentanți din județul Timiș, pe parcursul unui weekend, la Casa Tineretului din Timișoara. Cum? Printr-o serie de ateliere tematice, menite să introducă participanții în "starea de spirit" a reprezentării elevilor la nivel județean.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- ateliere tematice (HR, PR, demersuri de reprezentare, simulare ședință CA, ARACIP 101); - teambuilding În Spatele Casei.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Elevii reprezentanți timișeni nu își cunosc atribuțiile - ei nu au fost instuiți în prealabil pentru a-și reprezenta colegii. Drept care, dorim implementarea proiectului "Fabrica de reprezentanți", care va avea rolul primordial în formarea unei rețele solide de elevi reprezentanți, care să militeze pentru un sistem educațional calitativ.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea proiectului va avea loc în mediul online, pe rețelele de socializare frecventate de liceeni, dar și offline, prin intermediul afișelor distribuite în școli.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Un elev reprezentant din fiecare școală din județul Timiș va putea utiliza mecanismele de consultare cu elevii, va dobândi deprinderi în domeniul reprezentării beneficiarilor primari ai educației și va putea înainta chiar el demersuri în reprezentarea colegilor săi.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR