Inițiative
Număr voturi
102
inART
Festivalul de Carton
Locul derulării inițiativei
Festivalul de Carton
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Festivalul de Carton este o inițiativă unică în România care duce reciclarea la un alt nivel. Ne propunem să motivăm comunitatea din care facem parte să contriuie la conturarea acestui proiect prin aducerea recipientelor din carton care sunt perisabile pentru a le transforma în ARTĂ. O bucată de carton pentru artă, un aer mai curat prin artă - la asta se rezumă ceea ce vrem să facem prin această inițiativă. 3 luni (colectăm) - 2 zile (învățăm) - 3 zile (transformăm)
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Inițiativa se împarte în 3 mari activități: 1. Colectare 2. Învățare 3. Transformare Acum vom explica pe scurt ce vom face la fiecare inițiativă. 1. Colectare - în cadrul acestei activități vom începe prin căutarea unui spațiu închis unde putem colecta cartonul; - continuăm prin crearea unei identități pe rețelele de socializare și promovarea inițiativei; - încercăm să facem parteneriate cu cât mai multe firme care să donez carton și să încurajeze angajații să facă același lucru; 2. Învățare - vom deschide un apel pentru cei care vor să participe la tranformarea cartonului în artă - timp de 2 zile vom avea traininguri și brainstorming despre ce putem face din carton și fiecare își va alege ce anume vrea să facă. 3. Transformare - timp de 3 zile vom împânzi Parcul Botanic cu cartoane care vor prinde viață în personaje, obiecte și lucrări de artă; - vom amenaja un spațiu de expoziție în care va fi dusă fiecare lucrare de artă la finalizare, acest spațiu va fi liber pentru publicul larg.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Această inițiativă răspunde la două nevoie mari ale comunității noastre: 1. Nevoia reciclării - prin reciclare putem salva natura de noi. În calitate de mebru al uniunii europene ne revine să reciclăm 4kg pe locuitor lucru care nu se întâmplă. 2. Nevoia artei în stradă - fiecare om are nevoie de artă, însă nu toți ne putem permite asta, astfel această inițiativă vine în ajutorul tuturor oamenilor care vor să consume artă.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm această inițiativă la toți locuitorii din Timișoara. De aceea ne dorim să creem puncte de colectare în fiecare cartier din Timișoara. Promovăm inițiativa prin: - parteneriate media cu presa din Timișoara. - eveniment pe rețelele de socializare - parteneriate cu firmele din Timișoara - concurs pentru cei care aduc carton, cine due cel mai mult primește un premiu - afișe create din cartoane care să fie amplasate prin oraș.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma derulării inițiativei noastre locuitorii acestui oraș vor conștientiza importanța reciclării. Mai mult de atât, dorim să le transmitem că reciclând poți ajuta la salvarea naturii. Considerăm că arta creată în cadrul inițiativei va avea un impact imens asupra multor locuitori prin materialele informative pe care le vom distriui la vizitarea expoziției.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR