Inițiative
Număr voturi
28
I.D.E.E. (Inovație Dezvoltare Educație Evoluție)
Veni. Ingenio. Vici
Locul derulării inițiativei
Veni. Ingenio. Vici
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa se adresează tuturor tinerilor din Timișoara care sunt dornici să aplice cele învățate în domeniul ingineriei. O să fie diferite probe la care participanții se pot înscrie: construire de avioane de hârtie sau alte materiale, construirea unei mini-macarale din materiale reciclabile/regenerabile, mini-mașină cu autopropulsie. Ideea a plecat de la faptul că tinerii nu au un mediu unde să concureze și să creeze sau să inventeze diferite dispozitive nonelectrice asemănătoare cu unele tehnologii.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Tinerii vor avea la dispoziție câteva materiale pentru fiecare probă și vor fi puși la încercare să creeze diverse dispozitive. 1. Concurs de avioane de hârtie și alte materiale: participanții vor crea avioane si vor fi 2 probe: una de ce mai lungă distanță și una de cea mai lungă perioadă de timp petrecută în aer. 2. Construiește o mini-mașină cu autopropulsie: participanții în echipe de maxim 3 vor primi materiale pentru realizare: baloane, elastice, peturi, scobitori etc. Ansamblul care va parcurge cea mai mare distanță va câștiga. 3. Construiește o mini-macara: participanții vor primi materiale inedite, recilabile pentru a construi o mini-macara și pentru a muta o sticlă de 500 de grame. Materialel primite de aceștia pot fi: siringi, tuburi, cartoane, elastice și alte materiale.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Tinerii nu au un mediu de a concura și de a învăța unii de la alții într-o competiție și de aceea am creat această oportunitate de a-și arăta creativitatea. În același timp liceeni și studenții nu au un mediu unde să interacționeze. Tinerii pot dezvolta astfel, o comunitate unde să se anunțe și să se ajute.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Evenimentul se adresează tineriilor pasionați de inginerie, de orice înseamnă creație cu un scop și de tot ce înseamnă competiție. Grupul țintă este definit de tinerii adică 14-35 de ani și de cei pasionați de cele amintite. Un total de 60 de tineri. Promovarea evenimentului se va realiza pe facebook, și prin afișe amplaste în universități, licee și către companiile care vor fi de acord.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Apopierea celor 3 medii poate crea sau dezvolta anumite pasiuni pentru un astfel de domeniu, o comunitate pasionată de domeniul ingineriei, multiplicarea unor evenimente de același fel, dar care acum se întâmplă doar în străinătate și de asemenea unii tineri vor deveni mai încrezători în forțele lor și câștigătorii vor avea parte și de premii și vor avea și vizibilitate.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR