Inițiative
Număr voturi
73
Philosophy KRU
Cetățenie Critică
Locul derulării inițiativei
Cetățenie Critică
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul își propune următoarele obiective O1. Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților de comunicare pentru 65 de tineri O2. Dezvoltarea cunoștințelor și abilităților de argumentare logică și a unei gândiri strategice, analitice și critice pentru 20 de tineri O3. Dezvoltarea capacității de analiză a problemelor controversate pentru 20 de tineri O4. Dezvoltarea abilităților de a lucra în echipa, de a face documentare riguroasă pentru 20 de tineri. O5. Dezvoltarea abilităților de a identifica surse credibile de informații și de a construi discursuri publice de impact pentru 20 de tineri.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Workshop-uri analitice timp de 2 zile. Activitatatile propuse vor consta intr-o serie de workshop-uri pe parcursul zilelor de sambata si duminica timp de doua saptamani, timp in care tinerii vor putea sa isi dezvolte abilitati de gandire critica, comunicare, cognitie si nu in ultimul rand public speaking. Fiecare workshop va fi limitat la 15 participanti, pentru ca acestia sa aiba ocazia sa aprofundeze cunostintele dobandite si sa le puna in practica cu ajutorul mai multor exercitii si studii de caz. Dupa doua zile intensive a cate 8 ore pe zi, tinerii vor fi dobandit abilitati care le vor creste in medie cu cel putin 10% rezultatele la teste de congitie si gandire critica si ii vor face mult mai bine pregatiti sa abordeze probleme intr-un mod bine structurat si creativ.
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Lipsei mecanismelor de participare durabile pentru tineri si totodata a lipsei oportunitatilor de dezvoltare personala. Modelul de dezvoltare personală visat este specific filosofiei analitice care pune accent pe problematizarea propriilor opinii.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Liceele din Timisoara. Inițiativa este adresată elevilor de liceu cls a X-a, Xi-a. Promovarea se va face in mediul online și in licee.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
15 tineri vor dezvolta compețente necesare pentru analiză și gândire critică; 15 tineri vor deprinde aptitudini în a tine un discurs argumentat pe o problemă specifică a comunității; 15 de tineri vor dobândi experiența de a conduce un workshop în vederea identificării, cercetării și analizei unei probleme a comunității din care fac parte.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR