Inițiative
Număr voturi
48
Philosophy KRU
Say no to Cognitive Biases!
Locul derulării inițiativei
Say no to Cognitive Biases!
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul isi propune urmatoarele: 1) Eliminarea structurilor gresite de gandire si argumentare impuse de un sistem de invatamant axat pe memorare in loc de inovatie 2) Dezvoltarea abilitatilor de problematizare si de solutionare a problemelor 3) Creste in medie cu 10% a rezultatelor la teste de congitie si gandire critica care ii vor face mult mai bine pregatiti sa abordeze probleme intr-un mod bine structurat si creativ. 4) Creerea unui grup durabil transdisciplinar de studenti, facilitate de grupul informal, care sa permita dezvoltarea continua a participantilor
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
1. Formarea grupului informal pentru a dezvolta workshop-uri cu studenții. 2. Promovarea evenimentului 3. Workshop · Analiza strcturilor argumentationale corecte · Analiza greselilor cognitive · Construirea de argumente solide · Analiza pe texte · Analiza pe impactul atitudinilor asupra cognitiei · Analiza pe impactul emotiilor asupra cognitiei
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Conform studiului realizat de Daniel David si publicat in cartea ”Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală” exista o lipsa desavarsita in Romania (comparative cu spatial vestic) a gandirii independente, a flexibilitatii in gandire si a gandirii critice. Acest lucru se datoreaza in parte lipsei dezvoltarii autonomiei cognitive de-a lungul perioadei educationale, lipsa oportunitatilor de dezvoltare personala pentru cei ce care doresc depaseasca limitele evolutiei cognitive impuse de sistem, si lipsa mecanismelor de participare durabila pentru putinii care reusesc sa gaseasca oportunitati de dezvoltare.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
In universitățile din Timișoara. Activitățile vizează stundetii. Promovarea se va face în cadrul universitatilor și in mediul online.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Creșterea încrederii de sine în rândul participanților. Dezvoltarea unui gândiri critice, în detrimentul gândirii bazata pe opinii nefondate și prejudecăți.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR