Inițiative
Număr voturi
53
Philosophy KRU
Filosofie pentru Copii
Locul derulării inițiativei
Filosofie pentru Copii
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Dezvoltarea gândirii critice, logice, a rațiunii, dobândirii capacității de a analiza, problematiza și argumenta, prin următoarele obiective. 1) Identificarea și analizarea structurilor de gândire și argumentare impuse de sistemul de învățământ și de familie. 2) Dezvoltarea abilităților de problematizare și de soluționare a problemelor 3) Crearea unui grup de elevi care sa le permita acestora dezvoltarea continua si exersarea abilitatilor dobandite de gandire critică.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- Activități de formare - Discuții pe baza unor texte - Identificarea, Înțelegerea și discutarea conceptelor majore din filmulețe educaționale - Jocuri de rol - Exerciții de grup - Informații teoretice referitoare la: gândire critică, argumentare, sisteme etice
Cărei nevoi a comunității timișorene credeți că răspunde proiectul vostru?
Învățământul românesc actual se focalizează prea puțin pe dezvoltarea capacităților cognitive ale elevilor, pe stimularea gândirii critice și nu încurajează suficient dialogul ca mijloc de verificare a propriilor opinii. Așadar, copiii învață prea puțin despre importanța analizării și problematizării diverselor idei cu care intră în contact, formarea propriilor opinii și construirea argumentelor valide care să le sprijine aceste opinii.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Activitățile vor avea loc in scolile din Timișoara si vor viza elevi de clasa a VI-a și a VII-a.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Creșterea în medie cu 10% a rezultatelor la teste de cogniție și gândire critică care ii vor face mult mai bine pregătiți să abordeze probleme într-un mod bine structurat și creativ.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  • Fundația Județeană pentru Tineret Timiș
  • Primăria Municipiului Timișoara
  •  Grupul PONT
  • BCR